Search
US Dollar
EN
Back to all

توضیح میانگین متحرک نمایی (EMA)

میانگین متحرک نمایی Exponential Moving Average یکی از انواع اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال پرکاربرد است که تغییرات اخیر قیمت را در نمودار یک سهم طی یک دوره زمانی معین دنبال می‌کند.


EMA برخلاف میانگین متحرک ساده در محاسبات خود وزن و تأکید بیشتری بر آخرین تغییرات قیمت دارد. از این رو، به تغییرات قیمت‌ها و رفتار اخیر معامله‌گران سریعتر از میانگین متحرک ساده SMA پاسخ می‌دهد. 


محبوب‌ترین میانگین متحرک نمایی کوتاه مدت در فارکس برای تریدرها EMA 12 روزه و EMA 26 می‌باشد. با این حال، EMAهای 50 روزه، 100 روزه و 200 روزه عموما برای ارزیابی روندهای بلندمدت استفاده می‌شوند.
یکی از مهمترین ویژگی‌های میانگین متحرک نمایی این است می‌تواند با سرعت قابل توجهی به تغییرات اخیر قیمت یک سهم پاسخ دهد.
در تصویر نمودار زیر خطی که به رنگ آبی است میانگین متحرک نمایی یا EMA  می‌باشد و خطی که به رنگ  زرد است میانگین متحرک ساده SMA هستند.


همانگونه که مشاهده می‌کنید روند بازار صعودی است و خط آبی رنگ اندیکاتور EMA بالاتر از خط زرد رنگ اندیکاتور SMA قرار دارد. 
در ادامه وقتی روند بازار نزولی باشد خط آبی یعنی اندیکاتور EMA پایین‌تر از خط زرد رنگ یعنی اندیکاتور SMA می‌باشد. این به این معناست که میانگین متحرک نمایی به طور قابل توجهی سریعتر از میانگین متحرک ساده به تغییرات اخیر قیمت‌ها واکنش نشادن داده است.


در مواقعی که سیگنال‌های میانگین متحرک ساده با تاخیر عمل می‌کند به این معنی است که فرصت‌های کسب سود و نوسان گیری در حال از دست رفتن می‌باشند بنابراین با کمک میانگین متحرک نمایی سریعتر می‌توانید به قیمت‌ها و فرصت‌های بازار بله بگویید و آنها را شکار کنید.

 

فرمول محاسبه میانگین متحرک نمایی 


EMA برای غلبه بر محدودیت‌های خاصی که SMA دارد محاسبه شده است. سه مرحله در محاسبه EMA وجود دارد. این موارد شامل موارد زیر است 
اولین گام شامل محاسبه SMA است که فرآیندی نسبتاً ساده است و اولین دیتای مورد نیاز برای محاسبه  فرمول EMA است.
برای محاسبه SMA مجموع قیمت‌های بسته‌شدن یک سهم دریک بازه زمانی خاص و سپس تقسیم آن برهمان تعداد دوره‌ها می‌باشد.
 به عنوان مثال، در صورتی که میانگین متحرک ساده 30 روزه در نظر گرفته شده باشد مجموع قیمت‌های پایانی30 روز معاملاتی گذشته باید بر30 تقسیم شود.


گام دوم محاسبه ضریب هموار سازی 


{(تعداد دوره ها + 1) /2}
در اینجا، تعداد کل دوره‌ها 30 است.
064581/0=30+1/2
بنابراین با توجه به مثال فوق، ضریب مورد نیاز 064581/0=30+1/2 خواهد بود که برابر 451/6 %است.


گام سوم محاسبه میانگین متحرک نمایی فعلی 


بنابراین، چگونه میانگین متحرک نمایی را محاسبه کنیم؟ به فرمول زیر توجه کنید.
میانگین متحرک نمایی (روز پیش) + ضریب × {میانگین متحرک نمایی (روز پیش) – قیمت بسته‌شدن}


مزایای میانگین متحرک نمایی


با ادامه آموزش میانگین متحرک نمایی با ما همراه باشید: اصلی‌ترین عملکرد EMA این است که در مواقعی که اندیکاتور EMA صعودی حرکت می‌کند نشان‌دهنده روندی صعودی است. حال اگر حرکت به سمت پایین باشد، روند نزولی است.
اگر اندیکاتور EMA بالاتر از قیمت باشد احتمال دارد در مرحله بعدی سقوط کند. اما اگر سطح قیمت بالاتر از خط میانگین متحرک نمایی باشد نشان‌دهنده افزایش قیمت یک سهم است.
 در این صورت تریدرها می‌توانند سیگنال‌های خرید و فروش را از طریق اندیکاتور EMA شناسایی کنند.
اندیکاتور میانگین متحرک نمایی در انعکاس دادن نوسانات قیمتی به طور قابل توجهی سریعتر از اندیکاتور میانگین متحرک ساده در نموادر عمل می‌کند بنابراین اندیکاتور EMA روند ها را سریعتر شناسایی می‌کنند. 


جمع بندی


انتخاب اندیکاتورمیانگین متحرک وابسته به استراتژی‌هایی است که معامله‌گران به کار می‌برند. اما آنها معمولا ترجیح می‌دهند از میانگین متحرک نمایی بیشتر از میانگین متحرک ساده استفاده کنند زیرا اندیکاتور EMA در محاسبات خود وزن و تأکید بیشتری بر آخرین تغییرات قیمت دارد.
بهترین کاری که به عنوان یک معامله‌گر می‌توانید انجام دهید این است که هریک از شاخص‌های میانگین متحرک را به دقت تجزیه و تحلیل کنید، قبل از اینکه از آنها را در استراتژی‌های معاملاتی خود به کار ببرید.

Comments
Write a comment Close